Szerológiai vizsgálat COVID-19 specifikus IgG antitest kimutatására vérmintából

Elindítottuk a Védettségi Igazolvány megszerzéséhez szükséges vizsgálatunkat:

A COVID-19 SPECIFIKUS IgG ANTITEST KIMUTATÁSÁT VÉRMINTÁBÓL

A szerológiai tesztek a vírus ellen termelődött ellenanyagokat mutatják ki. Míg a PCR és az antigén teszt a vírus jelenlétét igazolhatja, addig ez a szerológiai teszt azt vizsgálja, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal, van-e ellenanyag a szervezetünkben, ami megvédhet bennünket a vírusfertőzéstől.

A vizsgálat során a hosszútávú védettséget mutató IgG ellenanyag szervezeten belüli pontos mennyiségi meghatározását végezzük el akkreditált labor (Synlab Kft) bevonásával.

Ez a vizsgálat szükséges ahhoz, hogy a Védettségi Igazolvány kiállítható legyen azon személyek számára, akik oltást még nem kaptak, de vélhetőleg már átestek a Covid-19 fertőzésen.

Kinek ajánljuk a vizsgálatot?

  • Azoknak a pácienseknek, akik enyhe tünetekkel, vagy tünetmentesen vélhetően átestek a fertőzésen. Amennyiben magas ellenanyag szintet mutat a vizsgálat, a védőoltás beadásával várni lehet, és a Védettségi Igazolvány kiállítható.
  • Azoknak a pácienseknek, akik igazoltan átestek a COVID-19 fertőzésen, de nem tudjuk milyen védettséget szereztek. Itt is kiállítható a Védettségi Igazolvány ha az eredmény pozitív!
  • Sajnos vannak olyan esetek amikor egy fertőzés átvészelése után nem marad vissza megfelelő mennyiségű ellenanyag, így ezeknél a pácienseknél az oltás beadása ugyanolyan fontos, mint azoknak, akik biztosan nem fertőződtek meg korábban.
  • A későbbiekben azoknak is ajánljuk a vizsgálatot, akik választ szeretnének arra, hogy a védőoltást követően kialakult-e az adott egyénnél a megfelelő ellenanyag szint és ezzel a megfelelő védettség, illetve meddig rendelkezik valaki megfelelő szintű ellenagyaggal egy átélt betegség, vagy egy beadott oltást követően.

A vizsgálatokra jelentkezni lehet:

A jelentkezést követően telefonon felhívjuk időpont egyeztetésre, így kiküszöbölhető a sorban állás és a fertőzés veszély.
Szakképzett nővérünk vénás vérvételt végez, majd a vizsgálat eredményét emailen juttatjuk el a pácienseknek.
​A számlát "Járványügyi szűrővizsgálat" címen állítjuk ki, ez lehetővé teszi a munkáltatónak, hogy amennyiben a dolgozótól átvállalja a vizsgálat díját, akkor azt költségként leírhatja a jelenlegi jogszabályok szerint.

Árak:

  • Mintavételi díja: 11 000 Ft / fő. Nincs egyéb költség!
  • 5 főtől helyszíni kiszálás kérhető Székesfehérvár 20 km-es körzetében, melynek nincs külön kiszállási díja.

 

Forduljon hozzánk bizalommal!